8 mei heropening terras (overdekt en verwarmd).

L'Ecurie, een gebouw met een rijke geschiedenis...

Het uithangbord geeft weer wat het gebouw oorspronkelijk was, namelijk een in 1896 opgerichte boerderij met kostschool. Die tijdens de Tweede Wereldoorlog in brand gestoken werd tijdens gevechten om de herovering van het dorp Grand-Halleux. In 1981 heeft M. ZANGRANDI, Italiaan van geboorte en restaurateur in hart en nieren, zich in Val-de-Salm gevestiged. Het gebouw dat hij opgeknapt heeft, leunt aan tegen een bos en tegen een heuvel die de vallei van de Salm domineert.

Het terras biedt een uniek uitzicht op het golvende landschap van deze mooie streek. Dit aantrekkelijke gebouw, dat door zijn grote vensters een grote lichtinval biedt, is omgeven door een ruime parking en talrijke bloemenperken. Als kok en organisator werkt M. ZANGRANDI het liefst in de zaal.De manier waarop hij met klanten weet om te gaan, is daar niet vreemd aan. Zijn echtgenote neemt op haar beurt de keuken voor haar rekening. Al een twintigtal jaar is dit restaurant een vaste ontmoetingsplaats voor fijnproevers. Het restaurant biedt plaats aan 75 gasten. Bij een banket kan de capaciteit uitgebreid worden tot meer dan honderd personen.

Onze keuken Onze kaart bestaat deels uit Italiaanse gerechten op basis van verse, huisbereide pasta's, en deels uit Franse bereidingen. Het aanbod van Italiaanse gerechten is uitgebreid en kleurrijk: pizza, lasagne, cannelloni, ravioli, tortelloni, tagliatelle,... Bovendien worden tal van vissoorten en kalfsvleesbereidingen aangeboden, waarin Italiaanse en Franse recepten met elkaar gecombineerd worden.

Als ideale aanvulling op de lekkere gerechten biedt M. ZANGRANDI uitgelezen Italiaanse wijnen uit Umbrië, Toscanië, Venetië en Piëmonte aan.

L’Ecurie is een restaurant dat elke dag geopend is in juli, augustus en op feestdagen van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur. Anders wekelijkse sluiting: maandag, dinsdag en woensdag.